måndag, november 05, 2012

Korta minnen om jämställdhet!

Det är ibland ganska intressant att sitta och bläddra i Sörmlands Nyheters rika arkiv och min egen blogg för den delen. Hösten 2009 bröt ju den stora jämställdhetsdebatten ut i Gnesta. Härförare var bl a Mikke Schirén(V) och en kvinnlig journalist vid SN:s lokalredaktion i Gnesta.

Alliansen i Gnesta anklagades för att vara ojämställda och hängdes ut som sagt i både SN och t o m i svensk TV. Men sanningen var att av kommunens dåvarande fem politiska ordförande fanns det tre kvinnor och två män. 

Från 2011 regerar de rödgröna i Gnesta med en kvinna och fyra män. Således en smärre katastrof ur jämställdhetssynpunkt men något som inte upprört särskilt mycket. I o m att socialnämndens manlige ordförande(S) slutade har det dock blivit något bättre med jämställdheten.

De rödgröna har ju redan inom ett och ett halvt år bytt ut tre ordförande och vice ordförande. Tyder ju inte på någon större tilltro till de egna. Dessutom har Johan Rocklind(S) engagerat sin blott 25-åriga släkting, som ordförande för Barn- och utbildningsnämnden. Kanske en styrka att hålla det hela inom släkten!

Alliansens nuvarande skuggkabinett - dvs de personer som skulle gå in och ersätta - de rödgröna ordförandena vid ett maktskifte består fn av 1 man och 4 kvinnor. Snacka om kvinnokraft. Men som sagt. De som tidigare anklagade alliansen för att vara kvinnomotståndare är märkligt tysta idag!

Korta minnen kan bero på två saker: Glömska eller politik. Vad gäller i detta fallet?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar