måndag, november 19, 2012

Den intoleranta sanningen!

På söndagmorgonen kan jag läsa i ett av husbladen DN, att "Förtroendet för SD sviktar efter skandalen". Något som även SVT text hamrar in. DN:s artikel är signerad Mats J Larsson, som nog tänker mer med hjärtat än hjärnan.Samtidigt presenterar "svenskan" SIFO:s senaste novembermätning, där Sverigedemo-kraterna får all time high med 8,5% av sympatierna medan vänstern backar! Enligt SIFO synes inte den senaste veckans SD-fientliga skriverier i tidningarna ha påverkat opinionen nämnvärt!

Etaberade media har ju gått våldsamt fram mot de intoleranta Sverigedemokraterna men gör samtidigt ett intolerant självmål i toleransen namn.

En bättre idé har läraren Christer Mattsson från Kungälv. Han är ju känd från det sk Toleransprojektet, som skördat framgångar. Han menar att "Möt de intoleranta med tolerans". "Den enda vägen framåt i samexistens är att vi kan ha verkliga samtal. Eleven har rätt att uttrycka vad den vill."

Bengt Westerberg har ju haft regeringens uppdrag att utreda och föreslå åtgärder mot vardagsrasismen. Han föreslår nu bl a att satsa många miljoner på skolans utbildning och hänvisar bl a till Toleransprojektet i Kungälv.

Så varför inte lyssna till Bengt och Christer med förslag till krävande journalister är att mottot bör vara: Mer tolerans för att motverka intoleransen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar