måndag, oktober 22, 2012

TV-licensen kvar!

Det blir ingen förändring av nuvarande bestämmelser för avgifterna till Public Service. Det förslag som man kom fram med för att ersätta det nuvarande, skulle ju enbart drabba skattebetalare. Eftersom det finns ovanligt många, som ju inte betalar skatt i Sverige, skulle det nya förslaget ge vanlige Svensson betydligt större kostnader via skattsedeln.

Vilket ljushuvud, som hittat på detta kan man ju undra över. Men nu har regeringen bestämt att skrota förslagen. Själva trodde vi att Public Service skulle bekostas över den allmänna statsbudgeten så att alla fick dra sitt strå till stacken dvs även näringslivet. Men det märkliga förslaget till förändring var således att personer utan egen inkomst, skulle slippa avgiften. Så kan man självklart inte göra!

I grunden tycker vi att Public Service delas upp i en UR del och en kommersiell del varav den senare skall täckas med reklam och vara konkurrensutsatt. Nu bygger man upp rejäla bastioner, som aldrig går att komma åt. Dvs en stat i staten. Public Service är ju inte heller politisk objektiva. Man har ju sedan många år kantrat över i vänsterfåran. Så var det faktiskt inte innan 80-talet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar