onsdag, oktober 31, 2012

Mer politik-politik om hemtjänsten i Gnesta

Man upphör aldrig att förvånas över journalistik. Nyss har ett eländigt spel passerat revy med äldre Gnesta-bor som insats. Nu kommer lokaltidningens försvar för misskötseln av en del äldre i kommunen.

En dagstidning, som Dagens Nyheter brukar ju ta parti för de äldre "missvårdade" och sätta kommun och personal på den sk "pottkanten". Lokaltidningen gör dock tvärtom. Här harangerar man personalen, som liksom kommunen verkligen borde ha kritik. Underförstått en gnällig pensionärskår!

Man får lätt intrycket av att boven i dramat är socialnämndens ledamöter, som bedriver ett elakt spel med kommunanställda, som insats. Varför politikerna skulle vara "så elaka" mot personalen framgår dock inte.

Verkligheten är ju att det är socialnämnden, som skall ta tillvara de äldres intressen - särskilt som Gnesta saknar en äldreombudsman. Det är nog stor tur att det finns ett organ, vars ansvar går direkt mot kommuninvånaren och inte mot anställda och fackförening.

Men artiklarnas totala syfte känns änskönt märklig. Nu kan man förledas att tro att "bovarna" finns i socialnämnden. Ett litet tips till redaktionen är att läsa den anmälan, som gjorts till Socialstyrelsen om missförhållandena inom Gnesta kommuns hemtjänst. Kanske en aha-upplevelse?

Vårdarna har på intet vis använts, som slagträn i någon debatt. Det är vissa vårdare, som har initierat åtgärder från en enig socialnämnds sida. Den debatt, som förevarit, handlar inte om dem utan om vem som kan vara bäst på att utföra de tjänster, som pensionärerna behöver! Det är en helt annan men dock viktig fråga i en alltmer krympande per capita ekonomi!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar