måndag, oktober 29, 2012

Mer om sprickor i organisationen

Av en del inlägg i debatten kan man tro att det är hela havet stormar i Folkpartiets Sörmlandsavdelning. Så är det givetvis inte! Men det som nu kommer upp till ytan är faktiskt ett problem, som delar åsikterna starkt i vår rörelse. Michaela Borg har ju agerat olämpligt enligt landstingsgruppen, som har haft ett "krismöte" och enhälligt gett sitt stöd till Thomas af Bjur, som gruppledare för FP i Landstinget. Varför Thomas behöver detta stöd är dock okänt! Hittills har han ju klarat sig över förväntan!

Det finns dock ett problem. Det är inte landstingsgruppen som skall utdela detta eventuella stöd eller omdöme utan FP:s förbundsstyrelse, som består av representanter för samtliga sörmländska kommuner (och landstingsgruppen). Förbundsstyrelsen bestämmer i Sörmland. Inte landstingsgruppen. Vad jag och ett antal andra gruppledare för FP i Sörmland vänder oss mot är att frågan inte förankrats i länets kommuner.

Så vi får vänta med och se vad förbundsstyrelsen har att säga i fallet Michaela Borg. Någon annan stat i staten vill vi inte ha!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar