onsdag, oktober 17, 2012

Man imponeras av Bengt Landin!

Man kan inte låta bli att bli imponerad av Bengt Landins gärning, både som lärare till mina barn i Skeppsta skola och revy- och kulturpersonlighet samt sedermera, som vice politiker för miljöpartiet!

Bengt likväl som Birgitta Brus(S) har ju blivit överkörda av sina respektive partier i fråga om privatiseringar inom hemtjänsten. Bengt Landins raka och ärliga svar i dagens Sörmlands Nyheter, bekräftar ju vad man trodde, att allt handlar om storpolitik och betong-socialism.

Bengt sväljer förtreten för att förhindra ett maktbyte i Gnesta, då det enligt avtal mellan (MP), (S) och (V) inte får tillkomma några fler entreprenader i den kommunala verksamheten under mandatperioden.

Trots min liberala världsåskådning anser jag själv, att sk "privatiseringar" (dumt och konstigt ord) inte alltid är självklara. Men i detta fallet måste de äldres omsorg gå före Gnesta-sossarnas krampaktiga stalinism.

"Är en liten privatisering av hemtjänsten värd maktskifte"
Men heder åt Bengt i alla avseenden. Men sedan frågar han sig:  "Är en liten privatisering av hemtjänsten värd maktskifte". Kring denna fråga har nog vice politiker Bengt tyvärr missat rejält i analysen! Om nu samarbetet med (S) och (V) verkligen skulle spricka likt det gjorde i överförmyndarfrågan. Vad är då alternativet?

Det finns faktiskt inga som jag ser det. Den borgerliga alliansen kommer knappast att välkomna miljöpartiet med de nya tongivande politikerna i partiet! Annorlunda var det tidigare när Mikael Clemens fanns med i bilden. Då var miljöpartiet positionerat mer mot den liberala mitten och definitivt ett parti för valfrihet.

Ej heller finns det knappast något eller några partier inom alliansen, som kan tänka sig att regera tillsammans med den nya (S)-ledningen. Därtill har den demokratiska nedåtgående spiralen nått för djupt!

Så vad återstår? Alla val till nämnder och styrelser är genomförda. För att ändra på detta måste en ny majoritet annonseras. Vem eller vilka är detta? Skulle (S) och (V) välja bort (MP) stöd? Knappast då kan de ju inte bedriva politik.

Skulle (S) politiker välja att avstå från sina ekonomiskt fördelaktiga taburetter? Knappast. Det misstaget gör man bara en gång!

Så Bengt! Tyvärr måste vi se sanningen i vitögat. Du är offrad av Ditt parti för något, som aldrig kan inträffa! Själv skulle jag i Din situation avstå från vidare deltagande i socialnämnden och ägna mig mer åt en kulturell och redaktionell verksamhet, som förmodligen uppskattas av betydligt fler personer inte bara i Gnesta utan i hela Sörmland!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar