tisdag, oktober 16, 2012

50 år sedan radio Nord gick i graven!

Någon kanske undrar varför vi tar upp ett antal gamla rocklåtar och goodies på denna blogg, som i allmänhet mest sysslar med politik. I år är det dock precis 50 år sedan dåvarande vänstern, bestående av social-demokrater och kommunister, gjorde processen kort med denna radiostation i bästa stalistiska anda!

I min ungdom fanns det ingen ungdomsmusik i Sveriges Radio utan enbart klassiskt eller knätofs. De rock-videos, som presenteras här fick således inte spelas i Sveriges Radio eller visas i Sveriges Television. Den enda möjligheten att lyssna till rock-musik vara att tuna in Radio Luxemburg på 208 m mellanvåg! 1961 startade dock Radio Nord som sände från fartyget Bon Jour på internationellt vatten utanför Stockholm! Livet blev kortvarigt 16 månader av kanonad från socialister och kommunister i riksdag och regering orkade man inte med. Samma öde mötte Radio Syd i Skåne.

Radio Luxemburg rådde regeringen dock inte på medan de radiostationer, som sände kommunistisk propaganda från Polen på svenska, hade man givetvis ingen som helst åsikt om!

Om vi skall vara ärliga så spelade nog inte Radio Nord just Beatles "I saw her standing there". Den kom 1963. Men den råkar vara min favorit - så med är den!

När man i livet gjorde sina val mellan socialism och liberalism (konservatism var aldrig aktuellt) påverkades man givetvis starkt av den hänsynslöshet, som socialisterna uppvisade mot de som inte följde den stora strömfåran. Så valet för livet blev ganska enkelt!

Senare har för övrigt några socialdemokrater sökt lansera ett förbud mot satellitparaboler! Man skulle således enbart få titta på statskanalerna SVT1 och SVT2.

Nedläggningen av Radio Nord, som vi nu skriver om för femte gången illustrerar på ett synnerligen pregnant vis skillnaden mellan liberalism och socialism.

En annan rest från den äkta kommunismen och socialismen dagar är inställningen att det måste vara stat eller kommun som utför social service. I Gnesta kommun tål inte den styrande gammel-socialistiska trojkan (S),(V) och (MP), att någon som helst äldreservice kan utföras av de på orten befintliga hemtjänstbolagen.

Det kan man säga är en enastående utveckling de senaste 50 åren för en del partier! Miljöpartiet, som ju inte har mycket mer än 20 år på nacken i riksdagen - har hamnat i dåligt sällskap! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar