torsdag, september 13, 2012

Trafiksituationen i Laxne samhälle

Är ju som de flesta vet inte särskilt bra. En stor vägkorsning mellan Mariefredstrafiken till Björnlunda och Gnesta  finns mitt i en kurva. Till yttermera visso finns i samma korsning rejält skymt en utfartsväg från bl a Laxnegården.Trottoarer saknas i stor utsträckning. I samhället finns även en skola. Den tunga trafiken har ökat markant särskilt på Hebyvägen till Gnesta.

För en 15 år sedan diskuterades och planlades delvis en förbifart Laxne. Sedan har denna plan uppenbarligen dött sotdöden. För ett antal år sedan beslutade kommunstyrelsen och KoT-nämnden att hastigheten skulle begränsas genom hela samhället heldgdag som söcken till 40 km/tim. Ingenting har hänt från Trafikverkets sida.

Nu senast har oppositionsrådet Ann-Sofie Lifvenhage med utgångspunkt från Laxne framtidsgrupp motionerat om hastighetsdämpande förträngningar á la Skillingagatan i Gnesta. Ett utmärkt förslag! Men något känns underligt. Det finns massa framförda goda idéer men inget händer. Kan det ev bero på hur kommunen prioriterar sina ärenden?

Den optimala lösningen är givetvis att skapa en ny förbifart, som kommer från Hebyvägen sveper förbi (på behörigt avstånd) söder om skolan fram till en rondell vid Björnlundavägen och sedan över skogen fram mot södra änden av Övre Marviken.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar