torsdag, september 13, 2012

Mera sandlåda i Gnesta!

Turbulensen kring Kultur- och teknikförvaltningen börjar lägga sig något. Kommunchefen har nu vidtagit åtgärder, som med facit i hand borde ha gjorts för flera år sedan. Förvaltningen har en kompetent TF chef Bengt Klintbo med brett förtroende inom politikerkåren. Ungdomsgården Chill har redan delvis omorganiserats.

Nästa turbulenta oroshärd är nu socialförvaltningens hemtjänst, som inte fungerar tillfredsställande för de äldre behövande. Uppenbarligen har den nya socialchefen inte fått ordning på spelkorten under våren. Tidigare har ju nämndens ordförande slutat och nämnden stått utan ordförande i flera månader. Nu har den erfarna politikern Birgitta Brus(S)  tagit över. Hon bedöms vara kunnig, erfaren och lyssnar till argument. Hon har nu i samråd med hela sin nämnd lagt ett antal utmärkta förslag till nödvändiga förändringar.

Eftersom en del av förslagen kan synas något kontroversiella har hon nu fått problem med sina kollegor i partiet. Det skall bli intressant att se hur hon lyckas baxa denna fråga i land med förhoppningsvist ett starkt stöd från Johan Rocklind(S). Att socialchefen hittills gjort ett ganska slätstruken insats för att få ordning i sin förvaltning verkar dock helt uppenbart.

Som vi resonerat om tidigare så är det kanske inte så dumt att vara kunnig och erfaren som nämndordförande och framför allt, att ha integritet och stå emot cykelställ-gnället i det egna partiet! Då har man ju i alla fall möjlighet att gå till annalerna, som en kompetent nämndordförande!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar