onsdag, september 12, 2012

Gnesta sågar sörmländsk cykelplan?

Kunde man läsa i tisdagens Sörmlands Nyheter. "Gnesta anser att man skall satsa på cykelbanor mm i centrala Gnesta - inte ute på landsbygden".

Något som synes vara en stor nyhet eftersom något sådant beslut att ändra på turordningen i de förslag till cykel- och gångvägar, som finns inte har tagits av kommunfullmäktige. Det blir då ganska märkligt att Gnesta kan uttala sig på det viset.

På sistlidna kommunstyrelsen förra veckan blev det en viss ganska förvirrande diskussion när miljöpartiet försökte förklara vad en cykelstrategi är utan att lyckas särskilt bra. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. Men i alla fall så ville man få in centerpartiets motion om gång- och cykelvägar i denna något mystiska fålla! Någon cykelstrategi finns inte och är dock inte beslutad i kommunen.

Enligt sagda tidning tillämpar även landstinget någon slags mystisk cykelstrategi. Är det att tillhandahålla cykelplogar när det är 3 dm snödrev och plogvallar på två meter i februari?

En mer närliggande förklaring är kanske att den minskade busstrafiken i Gnesta kommun skall ersättas av cykling. Kommunen kanske då tillhandahåller cykelkärror så man kan få maten med sig hem vid Ånhammar eller norra Gnesta.

Det skall bli verkligen intressant om det är denna koppling, som miljöpartiet ser framför sig. Dvs att minska busstrafiken och öka cykel- och gångtrafiken på våra stora stora länsvägar och inte minst 223:an. Då har man nog fått både framhjuls- och bakhjulspunktering.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar