torsdag, juli 26, 2012

Torsdag morgon

Stasi-agenter
Enligt DN har en numera svensk fd präst agerat som Stasi-agent före murens fall. Han var dessutom ingen dussin-spion utan tillhörde toppskiktet inom Stasi, den kommunistiska hemliga underrättelsetjänsten i det forna DDR.

Prästen lär knappast bli åtalad då brottet skett i annant land. Däremot är sanningen viktig och man kan ju undra över varför den svenska polisen, som har kännedom om samtliga fd Stasi-agenter i Sverige, vägrar att lämna ut dessa uppgifter? Minst sagt stötande. Det finns dessutom knappast någon vilja varken från moderater eller socialdemokrater att göra så.

Svenskar tar jobben för norsk ungdom
Enligt TT så tar svenskar allt fler sommarjobb från norska ungdomar. Svårast är det för ungdomar mellan 17-18. Något som vi inte tror en minut på. Varför skulle en arbetsgivare välja en svensk med svenska som modersmål när man kan få en likvärdig person som talar norska!  

Är svenskar mer trovärdiga? Är man mer arbetssamma? Troligen inte! Förmodligen en av TT:s vanliga skrönor!

Par frias för medhjälp till mordförsök på uzbekisk imam
Enligt DN så utförs ett mordförsök i Strömsund på en uzbekisk imam och regimkritiker. Två personer frias för medhjälp till detta brott av Östersunds tingsrätt.

Det som DN glömde var att denne imam (böneledare) varit efterlyst för terrorbrott i många år av Interpol. Man kan läsa mer om denne "imam" på Wikipedia. Skiljer sig en hel del från TT:s referat! Imamen har varit verksam i Strömsund och är motståndare till kvinnlig jämställdhet.

Stockholm stads fastighetsbolag Micasa chockhöjer hyrorna för åldringar
Micasa fastigheter förvaltar stadens omsorgsfastigheter. Högste ansvarige är Joakim Larsson(M), äldreborgarråd i Stockholms stad och ordförande i styrelsen. Han vägrar att kommentera de upp till 65%-iga hyreshöjningarna, som nu föreslås för stadens åldringar. En etta kan komma att kosta över 7.000 kr/månad.

Personligen så tycker vi att Joakim Larsson(M) valt fel jobb. Han borde ställa sina tjänster till förfogande hos  ärkekapitalismen istället för att slå på de redan svaga!

Grönlands is smälter mer än vanligt
Braskande rapporter kommer nu om att isen på Grönland smälter. Katastrof beroende på kanske global uppvärmning?

I varje fall tycks dessa journalister vara ganska historielösa. Varför tror man att Grönland heter Grönland? Jo för att landet var ett grönskande land utan is på 1.000 talet. Det kan ju även vara så att historien upprepar sig.

Svenska tillväxten har bromsat in
Enligt konjunkturinstitutet så har den svenska tillväxten dvs ökningen av BNP bromsat in. Allt detta är dock baserat på rent tyckande av olika företag och inte kalla fakta.

Men varför skulle inte den svenska bromsa in när alla andra länders tillväxt bromsas? Vi är väl knappast några oberörbara utom jordingar i Sverige!

Även vår egen årliga tillväxt avseende lösande av tidningskryssen har bromsat in. Månne ett av de viktigaste tecknen på att sommaren möjligen är på väg. I alla avseenden så har mycket tid åtgått till guidning och det nya järnbruksmuséet vid Skottvångs gruva. De tre första veckorna har muséet haft närmare 900 besökare.

.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar