tisdag, juli 31, 2012

Lanthandel i Gnesta

Ett antal entusiaster tänker sig att öppna en lanthandel med företrädesvis lokalt och ekologiskt odlad mat i centrala Gnesta, där nu hälsokostbutiken finns. Det ser vi fram mot. Det är ganska svårt att få tag i närodlad mat och det egna växthuset räcker inte på långa vägar.

Uppgiften att lanthandelns har lierat sig med Gnesta kommun i någon slags 20-års jubileum ställer vi oss dock ganska tvekande till. Några sådana beslut har inte fattats av kommunstyrelsen. Det går ej heller enligt både kommunallag och LOU, att liera sig med en enda kommersiell näringsidkare utan någon form av upphandling.

Men tanken var säkert god! För övrigt har Göran Bloggare motionerat om en miljö- och naturmässa för att celibrera Gnestas 20-års jubileum. Detta har vi inte hört ett ord om på fyra månader.

Men går det ekonomiskt att kunna ha en lanthandel med lokalproducerade varor vore fint. Men räcker nuvarande hälsobutiken till i utrymme? Det behövs väl en hel del kylar t ex och det finns ganska rigorösa krav på sanitet mm.

Men Göran Bloggare önskar dessa entusiaster lycka till i sitt värv!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar