torsdag, juli 12, 2012

Ibland är Thomas af Bjur(FP) glasklar!

Thomas af Bjur landstingsråd i Sörmland, bl a känd i Gnesta för sina ambitioner kring sprutbyte, skriver på Svenska Dagbladets debattsida, att "Ett borgerligt superparti skulle sänka liberalismen".
.
En sådan konstellation framförs då och då av olika företrädare för allianspartierna. Tanken är inte ny men kan man oavsett denna något romantiska inställning tro att det går att samla liberala folkpartiet och centern med de konservativa moderaterna och kristdemokraterna till en enda lycklig politisk familj?
.
Thomas af Bjur tror inte på detta. Ej heller bloggare Göran. Reinfeldt yttrade sig häromdagen runt vissa parti-profileringar i kölvattnet på Almedalen."Alliansen är som bäst, när man tycker likadant." Underförstått tycker likadant, som moderaterna!
.
Ett borgerligt superparti skulle innebära ett angrepp på den liberala idétradition som bidragit till att bygga ett svenskt välfärdssamhälle präglat av solidaritet, rättvisa och medmänsklighet.
.
Det finns människor idag, som ser hur de stora gruppernas villkor förbättras medan de själva inte får den hjälp de behöver. Människor som inte är med när beslut fattas och resurser fördelas. Tyvärr är det glömda Sverige än i dag en realitet som inte går att blunda för. Det finns fortfarande människor, som mitt i vår välfärd, lever under oerhört knappa förhållanden. Dem måste givetvis en liberal tradition värna om!
.
Bravo Thomas af Bjur. Tack för glasklar retorik!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar