måndag, juli 30, 2012

Badliv i Frösjön!

Är temat för dagen i Gnestas medievärld. Vi politiker har diskuterat detta under många år och i detaljplanen för Frönäs fanns det med en möjlighet för entreprenören att anlägga ett bad. Det verkar inte ha blivit någon större success! Ju mer man kollar bottensedimenten desto sämre synes förutsättningar för ett utomhusbad bli. Rent ut sagt så finns det en massa läskiga saker i botten på sjön. Det torde ta 150 år innan dessa försvinner!

Under åren har många förslag till badplats lämnats in bl a av undertecknad, som man kunde läsa om i SN redan 2002. Den senaste motionen är från 2010 och bär Kertin Landins(MP) signum. Vi misstänker att hon -  med ny kännedomen om sjöns kvalitet likt Kyrksjön i Björnlunda -  säkert avstår från ett dopp i Frösjön!

Vår bloggranne Ingalill föreslår istället en swimmingpool i anslutning till sjön. Något som vid en första åsyn känns, som en bra kompromiss. Men det drar mycket annat med sig. Vakter, stängsel och bevakning. Det bästa är väl kanske ändå att den föreslagna cykelvägen från alliansens sida snarast kommer till stånd. Då blir vägen till Klemmingsberg enklare och säkrare.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar