fredag, juni 15, 2012

Var tog den globala uppvärmningen vägen?

Vi har ju nu fullkomligen bombaderats av politiker och journalister på vänsterkanten om den globala uppvärmningen. Det märkliga med denna "sanning" är att den inte märks i Sverige snarare tvärtom.

Hur länge denna ökning skall pågå utan att det märks i Sverige är det i och för sig ingen som kan svara på. Vi får väl se om 25 eller 50 år vem som hade rätt.

En del TV-mässiga "forskare" i tillräcklig närhet till SVT:s studios på Östermalm pläderar ju för en våldsam ökning av temperaturen. Medan en del inte lika kända långtidsforskare, som borrar sig fram till sanningen i Grönlands frusna mångmiljonis, har en ganska annorlunda uppfattning! I Sverige var det både före och efter istiden tropiskt klimat. Men vi är idag synnerligen långt från detta!
.
Vi vill ha mer värme och sol. Exakt som miljöayatollorna "förutsäger"!
.
Om man dock kikar på NAO index, som vi tidigare skrivit om, så blir det inte särskilt bra ännu. När NAO index går över noll så finns det förutsättningar för en bra sommar. Det är med detta index ganska lätt att förutsäga det allmäna vädret eftersom positivt index innebär att det kommer varmluft från Brasilien. Medan negativt index innebär att ishavsluft raserar ner över norra Europa. Kan det bli enklare att vara meterolog!
.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar