söndag, juni 17, 2012

Så har det då hänt!

En kvinna dödas av en vargflock på Kolmårdens djurpark. Naturälskarnas påstående att vargar inte dödar människor var således falskt. Efter detta kan man kanske få en hyfsad debatt även i Sverige.

Även turister får ju gulla med dessa "ofarliga" vargar. Tidigare fick man ju även köra bil på safarin bland lejonen. Detta har på senare år ansetts allt för farligt och har upphört!

Vi väntar bara på nästa gång en flock kommer att attackera inte bara husdjur utan även människor! Olof Liberg, som citeras nedan anser vargar vara farliga djur!
"Det är extremt ovanligt att varg attackerar människor med dödlig utgång, säger vargexperten Olof Liberg. Men risken finns alltid. Han tycker det är obegripligt att Kolmårdens rutiner tillåtit djurskötare att gå in ensamma till farliga djur". 
.
DN:s självlärda orakel Karin Bojs kommer som vanligt med en av sina egna halsbrytande analyser att vargar i fångenskap är farligare än fria vargar:
"Vilda vargar är normalt rädda för människor. Men om vi vänjer dem vid vår närvaro kan de förlora sin rädsla och bli riktigt farliga".
.
"Svenskan skriver att det fanns inga tecken på obalans"! 
Det är väl just detta, som gör vargar farliga! Alla uttalande fjärmar sig från Tage Danielssons populära monolog om sannolikheter och olyckan i Harrisburg. Olyckan som inte kunde hända. Vid den senare omkom dock ingen person.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar