lördag, juni 30, 2012

Ett visst fusk med kommunens kreditkort är kreativitetsskapande!

I ett uttalande i fredagens Sörmlands Nyheter säger kommunstyrelsens ordförande i Gnesta, Johan Rocklind(S) med anledning av pågående utredning kring mygel med kommunens kreditkort, att "En alltför stram hållning riskerar att ta bort kreativiteten i ett arbetslag". 
.
Rocklind menar uppenbarligen att lite fusk (trolöshet mot huvudman) skall vara tillåtet för att stimulera kreativiteten hos de anställda. Man kan ju undra vad Gnestas skattebetalare eller kommunrevisorerna för den delen tycker om denna "kreativitet".
.
I kommunen finns mycket klara regler för vad man får göra och inte göra. Det borde vara solklart för i utredningen aktuella tjänstemän. Att en numera entledigad mellanchef misstänks ha gjort felaktiga attester, kan ju inte vara något försvar för andra som gjort avsteg från kommunens regelverk!
.
VISA-korten infördes i kommunen för att man skulle slippa ha så många handkassor att administrera. Handkassor som handlade om några hundralappar i omsättning. Plötsligt har dessa handkassors omsättning ökat rejält med flera tusen procent! Uppenbarligen är något galet!
.
Om nu Rocklind är rätt citerad tar han ju ställning för ett visst mygel istället för att klart fördöma detsamma. Kreativitetsskapande åtgärder kan väl knappast kopplas till missbruk av kommunens kreditkort. 
.
Man kan ju dessutom fundera över vad Rocklinds stödpartier - miljö- och vänsterpartiet - tycker om att behöva förknippas med detta ganska unika missbruk kommunens historia! För allianspartierna är, som oppositionsrådet tydligt uttalat, dylikt missbruk helt oacceptabelt. 



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar