onsdag, maj 23, 2012

Sylvia Blind, Jokmokkssamerna stödjer våldtäkt

Efter att två norrmän dömts för grov våldtäkt till 4 års fängelse (lägsta möjliga straff i Sverige) för ett övergrepp på en ung kvinna i samband med Jokkmokks marknad förra året, uttalar sig ordföranden i Jokkmokks sameby Sylvia Blind kritisk till hovrättens dom på Facebook.

Hon deltar tillsamman med andra officiella personer i Sverige och Norge i en Facebook aktion mot domen till förmån för våldtäktsmännen. Här finns personer anställda av Norska Radion och TV liksom poliser, som medlemmar.

Man blir ganska förbluffad över att officiella personer i Sverige och Norge motarbetar den svenska rättvisan och stödjer våldtäktsmän.

Tiden är uppenbarligen ur led men myndigheterna i Sverige bör ju granska Samebyns verksamhet. I den mån den uppbär något stöd från staten bör det ifrågasättas!

Sylvia Blind bör lämpligen skickas på kurs i jämställdhet och social etik!

 Hela ärendet påminner om den utsatta flickan Linnea i Bjästa, som våldtogs av en skolkamrat och sedan fick schavottera på nätet för sin polisanmälan. Vi skrev om detta på denna blogg för några år sedan. Jag blev faktiskt uppringd av kommunstyrelsens ordförande i Örnskölsvik, som läst min blogg och ville informera om kommunens handläggning. Denna blogg kan man läsa här!

Après Vous!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar