onsdag, maj 16, 2012

Oxfilé något att verkligen njuta av!

I helgen var familjen i Göteborg. Två stora begivenheter stod på programmet. Göteborgsvarvet, halvmaran, som den äldsta dottern sprang samt firandet av den yngstas 30 års dag. Allt gick som planerat. Vädret var soligt om dock inte så varmt.

Dottern satte för tredje gången personligt rekord, troligen beroende på Malin Ewerlöf, som varit inblandad i träningen! Den yngsta dotter blev helt tagen på sängen när hon trodde att hon skulle ut med en sportande syrra och äta kvällsmat. Istället ställdes färden mot trakterna av Lindome, där resten av familjen inklusive kusiner och sysslingar väntade med grillad oxfilé och fest!

Oxfilén kom från Uruguay och var inköpt på COOP i Kållered. Den smakade fantastiskt med specialmarinering av Bittan och grillad av mästaren kusinen Robban! Bittan förslog: Köp svensk eller brasiliansk oxfilé. Den tyska smakar inget vidare. Men filén från Uruguay var helt perfekt liksom priset! I Kållered finns det även en riktig västkuskt fiskbutik. De har en västkustsallad, som överträffar det mesta! Havskräftorna kostade 178 kr/kg. I Stockholm kan man få betala upp till 500 kr.

Kvällen avslutades med övernattning på hotell Novotel vid Göta Älv och sedan hemfärd på söndagen. En händelserik helg, som det nog var skönt att komma hem och vila upp sig från bland prunkande blommor och tomatplantor, som nu väntar på bättre väder och utsättning i växthuset. Nu blir det inget mer för en stund i denna spalt. Nu far vi till Granngården i Gnesta och köper gödning samt planteringsjord mm! I morgon är det Norges nationaldag, då åtminstone värmen brukar vara tillbaka!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar