söndag, maj 27, 2012

Lorine Zineb Noka Talhaoui vann i Baku

Ingen har väl kunnat missa Loreens och Sveriges seger i Eurovisionsschlagern i Baku i går kväll. Hyfsat fin låt och ett fantastiskt framträdande av henne! Vi har nu i alla fall sett ABBA 1974. Herreys 1984 missade vi pga hustruns 40 års dag. Carola i Rom 1991 en fantastisk show och senast mademoiselle Nilsson i Jerusalem 1999. 13 år sedan även om Helena Paparizou 2005 kändes som en halvsvensk seger. Norge hamnade väl sist i finalen men får trösta sig med att ha vunnit häromåret för tredje gången.

Numera orkar vi i familjen inte se igenom hela tävlingen. Vi brukar slå på den sista halvtimmen för att följa omröstningarna. Denna kväll var den klassiska Mordet på Orientexpressen med Poirot i David Suchets tappning en god utmanare på sjuan. Vi glömde faktiskt bort tävlingen. Men en kvart före tolv ringer den yngsta förmågan och säger, att "Sverige håller på och vinner", vilket gjorde att Poirot sattes på time shift.

En spännande omröstning, som dock höll på att förstöras av två ganska pratglada kommentatorer. Var får SVT alla sina förmågor ifrån? Nästa år blir det stor baluns i Sverige. Det är kul för att vi kommer att få visa upp oss inför kanske 250 miljoner TV-tittare. Nämnda platser är Stockholm, som har ont om arenor i maj 2013 och Göteborg. Samtidigt kan Europeiska TV Unionen få lite respit med nya regler för denna tävling. Man kan givetvis inte ha med diktaturer i fortsättningen! Inte år 2012!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar