tisdag, maj 08, 2012

Israeliskt vapenskrammel

I och med att mittenpartiet Kadima i Israel gått med i Netanyahus regering, hävdas av olika korrespondenter, att risken för krig mellan Israel och Iran ökat markant. Nu finns det således i Israeliska regeringskretsar ett stort stöd för en attack mot Iran.

Sjäva tror vi att detta kan leda till stora problem och ev kärnvapenkrig i Asien. Iran har ju mäktiga vänner i form av kärnvapennationerna Ryssland och Pakistan. Israel med en befolkning på dryga 7 miljoner utmanar således nationen Iran med 77 miljoner invånare. Saddam Hussein trodde att han skulle kunna slå ut Iran. Det misslyckades fullständigt. Lika illa kan det gå för Israel.

Frågan är väl egentligen hur moralen ser ut i Iran. Den lär vara låg med Mahmoud Ahmadinejad, som officiell statschef och de verkliga makthavarna ayatollorna gemensamma syn på demokrati. Iran är ju i själva verket en grym diktatur i klass med Syrien. Länder där människovärdet har spelat ut sin roll!

Israel har dåligt med supporters i denna del av världen och USA kan knappast agera och deltaga i ett krig. Det skulle röra om hela den amerikanska valrörelsen.

Israel, som nation, har för övrigt endast godkänts av 2/3 av FN:s medlemsorganisationer medan ingen ifrågasätter Irans suveränitet! Israel har kärnvapen ca 100 st utan att ha fått detta godkänt. Iran har inga men försöker förmodligen tillverka! Vi rekommenderar till lugn och besinning, som medicin för inblandade parter!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar