torsdag, maj 10, 2012

Det nya Kallocain heter Datalagringsdirektivet

Återigen skall Riksdagen tulla på svenskar integritet. 2009 införde man IPRED eller Kalle-Anka-lagen, som vi valt att kalla den för den enbart gynnade film-maffian i Los Angelse.

I Riksdagen kommer Mathias Sundin(FP) från Östergötland att rösta nej till det långtgående integritetskränkande Datalagringsdirektivet, DLD. Vi hoppas sannerligen på denna blogg, att det finns fler rakryggade liberaler i folkparti-gruppen. Är man en riktig liberal kan man aldrig medverka till så långtgående inbtegritetskränkningar, som avlyssning av telefon, SMS eller besökta webb-sidor.

Detta utökade direktiv är förmodligen tillkommet för att stärka Kalle Anka-maffians insyn i de svenska hemmen. Polis och Försvar har ju redan idag full rätt att gå in och avlyssna om det man sysslar med kan tänkas ge minst 2 års fängelse. I den nya lagen kan man på indikation av fortkörningsböter eller ej betald TV-licens  börja övervaka person eller personer.

”Ur tankar och känslor föds ord och handlingar. Hur skulle tankar och känslor då kunna vara den enskildes ensak? Tillhör inte vår medmänniska Staten? Vem skulle då hans tankar och känslor tillhöra, om inte Staten de också? Hittills har det bara inte varit möjligt att kontrollera dem – men nu är alltså receptet funnet. /.../ Receptet ska tjäna vår trygghet, allas vår trygghet, Statens trygghet.”

Det ovan citerade är en lätt omskrivning av några strofer ur romanen Kallocain av Karin Boye. När man i sin ungdomen läste denna bok från 1940 kunde man aldrig ana att staten i framtiden vill kontrollera inte bara dina gärningar utan tankar, förhoppningar och framtidsdrömmar!

Vi kommer knappast att se upp till de riksdagsmän, som i morgon för oss ännu ett steg närmare ett dystopiskt samhälle. Drogerna har kompletterats med nya recept! Kanske akronymen DLD skall bytas till DDR.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar