lördag, april 14, 2012

Jämställdhetsarbetet i Gnesta och lånta fjädrar

Kommunstyrelsens nye ordförande Johan Rocklind(S), kommunstyrelsens nya vice ordförande Kukkamariia Valtola Sjöberg(MP) och ledamoten Micke Schirén(V) tror att det är de själva som uppfunnit jämställdhetsarbetet i Gnesta kommun och skriver i en insändare till SN vitt och brett om detta!

Sanningen är att detta arbete påbörjades redan i Gnesta kommun när Rocklind inte var mer än 5 år gammal och fru Sjöberg gick i skolan. Men de må förlåtas dem då de aldrig tidigare sysslat med politik i kommunen i någon nämnvärd omfattning!

Det är alliansen, som drivit dessa frågor under de flesta åren med särskilda projekt i skolan och anställandet av särskild personal för att driva jämställdhetsfrågor. Vi tillsatte faktiskt en lönenämnd bl a för att bevaka dessa frågor och utvecklingen av i synnerhet kvinnolöner.

De skriver vidare i sin inlaga, att "Vi utbildar kontinuerligt personal inom temat våld i nära relationer etc"! Det gör man ju faktiskt inte. Det har man personal till för eller är det möjligen så att den nya majoriteten identifierar sig själva, som varande Gnesta kommun? 

De enda egentliga målförändringar som den rödgröna majoriteten i Gnesta företagit är att ta bort valfrihetsbegreppet. Man vill således inte att medborgarna skall få välja vilken skola deras barn skall gå i. Med denna Stalinistiska doktrin torde Gnesta vara ganska ensamma om i Sverige! Kronan på verket är avskaffandet av nyss nämnda lönenämnd!

Ett synnerligen gott jämställdhetsarbete som alliansen lagt grunden till fortsätter således i kommunen. I genomförande processen deltar inte politiker eftersom vi skiljer på vad och hur i det kommunalpolitiska arbetet. Denna senare bodelning finns inskrivet i övergripande måldokument. 
.
Det politiska arbetet, som bedrivs går att följa i beslutsprotokoll från kommunfullmäktiges möten. Av insändaren till SN kan man tro att just majoritetens politiker jobbar i anletets svett med dessa frågor. Du kan själv gå in på kommunens hemsida och läsa om alla stora beslut som tagits de senaste 1,5 åren, som nu rödgröna styrt i kommunen. Man blir faktiskt inte särskilt imponerad.
.
Lite längre ned i denna blogg finns en sammanställning på ärenden, som tarvar svar. Kanske det vore bättre att skriva om beredningsläget av dessa "ofullbordade verk"!

Après Vous!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar