lördag, mars 31, 2012

Rödgröna diskussioner om vapenaffärer

Det är ganska intressant att höra att socialdemokraterna inte har för avsikt att stödja en uppsägning av samarbetsavtalet med Saudi-Arabien. Därmed finns det i stort en 85%-ig majoritet för att Sverige fullgör sina skyldigheter i ett internationellt avtal, allt enligt Urban Ahlin(s).

Nu blandar sig den s-märkte chefredaktören Göran Greider och tycker helt annorlunda men han är ju inte låst vid avtal utan mer en opportunistisk fd Vingåkersbo. Då går det lätt att tycka vad som helst.

Kanske den mest konstiga repliken i sammanhanget är Åsa Romson(MP) som uttalar, att Sveriges rykte skadas mycket mer av att sälja vapen till diktaturer än av att säga upp avtal. Hon kan inte haft särskilt mycket erfarenhet av stor-politik! Vapenkraft är det som räknas idag i storpolitiken.

När Olof Palme skördade sina internationella framgångar var det vissheten om av Sverige hade världens 5:e största flygvapen och hade både en enorm marin kapacitet och en armé på 800.000 man, störst i Europa.

Det av Leni Björklund(S) ingångna avtalet skall givetvis fullföljas. Det kräver normal anständighet och möjlighet att framgent kunna exportera inte bara krigsmateriel utan i större utsträckning civila fordon och mycket annat!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar