onsdag, mars 28, 2012

Onsdag morgon

Anders Borg vill se över drivkraften till jobb!
En kombination av socialbidrag, bostadsbidrag och etableringsbidrag, som flyktingar kan få (inte arbetsinvandrare) gör att drivkraften hos unga och invandrare inte är särskilt hög. Han vill nu ha en skärpning. Vi gratulerar honom i hans ambitioner att ställa om från bidragsberoende till dito arbete. Sist Folkpartiet föreslog något liknande blev det ett jäkla hallå i sandlådan. Vi får väl se hur det går för finansministerns ambitioner!
.
Vad är ett barn
När man diskuter ensamkommande barn gäller en helt annan uppfattning än i svensk lag. Enligt denna är man barn t o m det år man fyller 14 år. Dvs är man 15 år så får man göra en massa saker, som barn inte får göra. I Gnesta fanns det intresse att ta emot barn i enskilda familjer. När det sedan visade sig att det inte var några barn utan mer vuxna män, som ju inte var det man avtalat med Migrationsverket, så fanns inga faddrar kvar!  Det är viktigt att hålla sig till sanningen!
.
Skatteavdrag för gåvor till idéella föreningar
Nu har antagligen ett antal förening som inte uppfyller kraven blivit sura. T ex Röda korset, som nog inte uppfyller kravet på hur stor del av bidragen som går till verklig verksamhet. Totalt finns det 28 som nu är klara, vilket borde räcka!
.
Koka soppa på en spik
Turerna kring Saudi-Arabien "affären", som uppenbarligen inte är någon affär. Därför inget har gjorts men tänkts, vilket inte är riktigt samma sak! Blir dock mer och mer underligt. Någonstans finns en statstjänsteman som läcker hemliga handlingar, vilket är ett brott mot sekretesslagen, som berör rikets försvar. Alltså en mycket allvarlig fråga som nu utreds av polisen. Ifråga i övrigt om t ex försvarsministern agerat utanför lagen - vet vi inte ett skvatt om.
.
Tendensiöst i SVT morgonsoffa
Morgonprogrammet tillåts samla en samling irriterade kulturskribenter på vänsterkanten och angripa en icke närvarande kulturminister. Med en programledare som hela tiden upprepar vänsterextrema klyschor! Han talar om "fattiga och rika". Då måste man faktiskt definiera vad detta begrepp betyder. Hur kan man idag år 2012 komma med marxistiska klyschor från 1968. Dåligt SVT!
.
Vilseledande i DN om arbetslöshet
I Dagens DN kan man läsa att ungdomsarbetslösheten ökar mest i alliansstyrda kommuner. Man har tagit ut enstaka kommuner totalt 30 st och presenterar sedan procentsiffror utan att kvantifiera uppgifterna..
.
Felet är att man har tagit ut 30 av landets 290 kommuner och lagt ihop procensiffor utan att redovisa antal.  Om Södertälje ökar med 10% så betyder det närmare 4.000 personer medan 10% för Gnesta endast blir 350 personer. Sedan har man gjort kardinalfelet att använda procent dividerat med procent, vilket är fullständigt galet.

Enligt sagda tidning skulle Gnosjö vara värst i landet med en 307%-ig ökning av arbetslösheten. Sanningen är att den har ökat från 2,3% till 9,3%, vilket således är inget annat än 7% ökning. DN får nog läsa på matteboken lite mer. DN måste nog vara sämre än en femte-klassare för att travestera ett känt TV-program. Räknar man rätt så ligger det fyra rödgröna kommuner i topp nämligen: Storfors, Bräcke, Bromölla och Lessebo.

DN har således gjort ett matematiskt fel och presenterat en helt felaktig analys. Således underkänt för DN och rött kort, enligt SvD signalsystem!
.
Matematiken är uppenbarligen inte journalister starka sida! Om man skall lägga ihop procensiffror måste alla kommuner ha samma antal invånare och så är knappast fallet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar