lördag, mars 10, 2012

Många fingrar i syltburken

Samarbetsavtalet mellan Sverige och Saudi-Arabien har väckt ont blod hos SR/SVT/TV4 samt hos miljöpartiet och vänsterpartiet. Det har även gjorts negativa uttalanden från FP och KD i ärendet. Den som till synes är föremål för all mobbing är den nuvarande försvarsminister Sten Tolgfors(M).

Det mest märkliga med all denna kritik är att det inte har leveverats ett enda ting till Saudi. Den som hittat på hela "affären" är ju Dagens Eko, där de sista överlevande från 1968 häckar fritt. Det som nu blir uppenbart är,  att en större mängd politiker från alla partier inklusive vänstern och miljöpartiet har haft fingrarna med i syltburken. Om det ens är någon syltburk. Inget har ju levererats.

Trots detta uttalar sig flera partier negativt. Det kallas för opportunistisk politik. Bland dem som visste finns bl a  Wilhelm Agrell(MP), vilket innebär att partikamraten Gustav Fridolin borde vara lite mer hovsam. Den senare har ju begärt att Tolgfors skall avgå.

Det hedrar Sten Tolgfors att han håller sin linje medan en mängd andra politiker kört en opportunistisk linje.  SR/Dagens Eko kan man tyvärr inte göra så mycket åt, då avtalet för dem är förlängt. Men det kommer nya tider och då kan man starkt ifrågasätta om vi verkligen behöver en subjektiv nyhetsradio i landet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar