torsdag, mars 29, 2012

Hyckleriets afton

Sten Tolgfors avgår. Sveriges Television påstår att regeringen är stukad pga av denna affär, pga att sjukfrånvaron ökar, pga att arbetslösheten stiger. Man kan ju undra över var Margit Silberstein har sina lojaliteter.

Damberg(S) och Fridolin(MP) anklagar regeringen Reinfeldt för Saudi-affärer, när alla vet att det var Göran Persson(S) och Leni Björklund(S), som skapade Saudi-eländet. Regeringen har alltså fått kratsa kastanjerna ur elden. Detta låtsas SVT Akuellt inte om. Man kan undra över vad SVT har sina lojaliteter.

Varför skulle regeringen Reinfeldt bli stukad över att fler människor är sjuka? Det är väl för höge farao var människas eget val om man vill sjukskriva sig eller gå till jobbet. Var finns den politiska aspekten i detta? Igår presenterade DN en fullständigt felaktig statistik om arbetslösheten i olika kommuner. Man påstod att i allianskommuner var det fler som blivit arbetslösa än i rödgröna. Det som har den minsta insikten i matematik kan ju direkt se DN:s felaktigheter. Man kan bli ganska trött på journalister som räknar fel eller har dubbla agendor.

Tyvärr är det synd om Tolgfors och hans familj. Lika tråkigt som det var med Mona Sahlin och hennes kortvarige efterträdare. Sveriges Television liksom andra media är hycklare och hyenor och drivs förmodligen av någon kraft att skapa sina egna monument! Det är ganska trist att man ständigt skall behöva genomskåda dubbla agendor. Man kan bara hoppas att folk blir mer och mer observanta över vad som bjuds. Är det sanning, dikt eller förbannad lögn?

Det som vi ställer oss mest undrande till är varför Reinfeldt inte ställer upp bättre för sina partikollegor. Tidigare avhopp hade man kunnat avfärda om statsministern hållit en rak linje och tagit fajten med den röda televisionen. Olof Palme höll hårt om sina ministrar och ljög å det gruvligaste kring Geijer-affären. Något som vår Gnesta-gäst G.W. Persson drabbades av! Men knappast något som intresserade SVT.

Exempel på bloggare som t ex jämställer det nu skedda med vapenaffären med Indien, vilket var en ren vapenaffär med Sten Andersson(S) som motor till skillnad från denna "affär", som inte var någon affär kan man läsa här. Dummare än tåget är en intressant jämförelse!

Det skall bli synnerligen intressant när både Göran Persson och Leni Björklund kommer att bli kallade till konstitutionsutskottet - för det blir de med all sannolikhet! Kanske något som inte SVT Aktuellt tänkt på, att det var de rödgröna som drog igång eländet!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar