tisdag, februari 07, 2012

Läsplattor ingen "ny teknik"

Sollentuna inför obligatoriska läsplattor för att ersätta allt papper i skolan. Detta har Jan Björklund(FP) med rätta kritiserat. Sollentuna försvarar sig med att "Vi måste använda ny teknik". Sanningen är dock att läsplattor fanns redan för 10 år sedan att köpa. Jag provade en under en längre tid och det fungerande inte särskilt väl.

Nu har även den politiske sekreteraren i Region Skåne Niels Paarup-Petersen(C) startat en insamling för att köpa "ny teknik" en läsplatta till Björklund.

Denne Niels har säkert heller ingen koll på omvärlden, då läsplattorsom sagt funnits i över 10 år. I Gnesta har kommunledningen nu testat läsplattor på kommunstyrelsens uppdrag. Resultatet blev negativt. Fortfarande en omogen teknik! Tanken var annars att förse alla ledamöter i nämnder m fl med denna attiralj.

Det gäller förvisso att ha lite omvärldskontroll på vad som är gammal och ny teknik! Inte ens skribenter i våra dagstidningar verkar särskilt orienterade i ämnet.

Själv har jag tidigt förstört min handstil genom att jag redan i 16 års åldern började skriva maskin och sedan telex dito för att vid pass trettio börjat använda datorer (1975). Man kan ju undra över hur en konstinriktad elev skall få utlopp med en så död tingest, som en tvådimensionell skärm.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar