lördag, januari 28, 2012

Skuggregering skall utmana alliansen

Socialdemokraterna skall tillsätta en skuggregering för att utmana alliansen. Detta något märkliga "jej är en hummer" uttalande korresponderar knappast till socialdemokraternas opinionsläge. Med detta uttalande måste man ju ha tänkt att få över 50% av väljarrösterna i nästa val. Det är väl ungefär lika märkligt som om Sverigedemokraterna skulle göra detsamma.

En förutsättning för att skapa ett skuggkabinett enligt engelsk modell är ju att man då har en röd-grön allians med ett någorlunda gemensamt program. Detta existerar inte och då innebär endast detta uttalande en form av högmod eller hybris signerad Eric Sundström, chefredaktör för Dagens Arena och S-debattör, som redan presenterat tänkbara namn som skuggministrar. Karln har väl inte noterat att (S) numera är ett 30% parti.

Rosenröda drömmar som får genomslag i en press, som inte längre styrs av tanke och vitterhet utan mer av  rovhjärnan och tidningsupplagan. Man kan undra vad (MP) och (V) tycker om detta. Skall de fortsätta att vara lydpartier, som de var före 2006. Knappast troligt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar