tisdag, januari 10, 2012

Polisen storsatsar under galgen!

Polisen kommer nu att göra en storsatsning mot den numera allmänna laglösheten i Malmö. Plötsligt får nu Malmö "Hur stora resurser som helst" till brottsbekämpning. Det är i och för sig bra - men varifrån kommer dessa resurser? Har polismakten någon hemlig depå att ösa ur eller drabbas annan verksamhet?

Laglösheten i Malmö har ju tillåtits öka år för år med passivt stöd av den lokala pressen, som helt negligerat problemen med att bygga upp två-delade samhällen. Det kan ju inte fungera på ett bra vis någonstans. Vid en viss omslagspunkt tar de destruktiva krafterna över.

Många rikspolitiker synes vara handfallna inför det accelererande våldet. Sveriges Televisions brotts-web kanske gav många beslutsfattare fjärilar i magen. Utvecklingen av laglöshet och våld speglar säkert många riksdagsmäns oförmåga, att ta tag i obehagligheter. Det är naturligtvis mycket trevligare och enklare att få dela ut pengar till kreti och pleti.

Det finns ju faktiskt riksdagsmän, som försöker göra något åt denna problematik men de är oftast för få och brukar inte bli hyllade av den församlade pressen. Samma press, som skriker i högan, när det börjar hända riktigt otäcka saker. Det är således synnerligen otacksamt för en rikdagspolitiker, att syssla med det ur säkerhetssynpunkt goda samhället.

Ett bra alternativ för vår familj, som är främst intresserad av det historiska Europa, är de många bussresor som utgår från Malmö till Europas olika hörn. Oerhört prisvärda, mycket bra guider och bra resmål. Vi brukade på våra resor övernatta på ett hotell vid Segevången i Malmö. Vid något tillfälle sökte vi en grillkiosk och råkade hamna i Rosengård näst intill. Det var en ganska oangenäm upplevelse. Numera undviker vi sorgfälligt dessa bussresor från Malmö.

Den fortsatta tillväxten av arbetslöshetens invandrar-ghetton måste brytas. I denna frågan är det viktigt att riksdagens ledamöter tar ett stort övergripande ansvar .I debatten hänvisas ofta till lokala politiker- Men dessa har varken makt eller ekonomiska resurser att hantera frågan storskaligt. Det stora grundproblemet heter arbetslöshet och då särskilt den för unga.

Många riksdagsmän är ju väldigt offensiva och påhittiga i olika avseenden men kring jobben kommer man inte särskilt långt! Kanske beroende på att många riksdagsmän aldrig varit ute på arbetsmarknaden i någon större omfattning. Vi som har levt i en tid, då man i princip aldrig varit arbetslös en enda dag, har förvisso varit väldigt gynnade men idag är det annorlunda!

Vi måste återfå en balanserad och fungerande rättsapparat. Att ge kriminella individer rabatt för olika vapeninnehav, därför de känt sig hotade, måste vara bland det mest kontraproduktiva en domstol kan syssla med. Man kan ibland undra över om man har tillräckligt god kännedom om den svenska lagtexten.

Polisens chefer måste bedömas ur prestationsförmåga - inte hur trevliga de ev kan vara i TV:s godmorgon-soffa. En regelrätt bench-marking enligt utländska förebilder bör införas.

Det är tungt att ett så rikt samhälle har en så omfattande ungdomsarbetslöshet och underlag för kriminalitet. Det kostar oerhörda pengar och främjar ej individers positiva utveckling och framtid. För att inte tala om alla brottsoffer.

Frågan är just stor därför att varje människa, som går från arbetslöshet till ett jobb utgör en dubbel vinst. En för individen och en för samhället.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar