tisdag, januari 17, 2012

Nya "Juholtare"

Man blir alltmer förundrad över Håkan Juholts verbala insatser. I fråga om försvar, där han torde vara expert efter så många år i försvarsutskottet, blir man tämligen fundersam över de enkla grodor han åstadkommer samt sin rigida motvilja mot att erkänna om han gjort fel!

Det har ju varit lugnt en tid med Weidelich vid rodret, när Juholt varit på semester i Mexico. Detta hade vi ingen aning om - vi trodde att han lagt locket på.

Varför skall det vara sådana problem med Juholt? Språkrören för (MP) och nye partiledaren för (V) tycks ju kunna sköta sitt uppdrag utan mankemang. Ja vänsterledaren t o m harangeras av den borgerliga pressen för sin tydlighet.

Varför försöker Juholt hela tiden hacka på den borgerliga regeringen? Vore det inte bättre att komma med konkreta idéer om vad (S) vill tillföra. Det finns ju ganska många saker, som man kan föreslå förändras inte minst för sjuka, utförsäkrade, de som blivit av med jobbet och pensionärer. Varför satsa på processfrågor (vem som gjort vad och när) istället för sakfrågor (realpolitik)?

Sverige behöver en bra opposition. Det stärker den demokratiska debatten, som just nu inte så mycket förs av (S), som av t ex Public Service (SVT, text-TV, lokalradio etc).

Nej det behövs nog en Jan Nygren eller en Margot Wallström för att få ordning på torpet. Ett torp, som är i stort behov av rödfärg innan rötangreppet blir för stort!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar