tisdag, januari 17, 2012

Nu gäller tagelskjorta på igen!

Lena Ek(C) miljöminister säger att svensken måste köra mindre med bil och lastbil för att minska världens koldioxidutsläpp. Förmodligen har hon ej heller förstått att Sverige är bland de länder i världen som släpper ut minst koldioxid något som förre miljöministern Anders Carlgren(C) ej heller förstått! Han var ju pappa till den sanslösa överenskommelse, där bl a Tyskland kan öka sina utsläpp och Sverige skall avsevärt minska de redan låga utsläppen.

Tajmingen av detta uttalande är synnerligen illa vald. Hela Europa står inför en ekonomisk och industriell nedgång, som kommer att pröva samfunden. Arbetslösheten väntas stiga dramatiskt även i Sverige. En halv miljon personer i Sverige står utanför arbetsmarknaden.

Statsminister Reinfeldt påstår att Sverige är det enda land i Europa som gått med plus 2010 och 2011, vilket är fel enligt SvD. T ex Estland, Norge och Shweitz uppvisar riktiga överskott. Dessutom gjorde Sverige ett underskott på 25 miljarder 2010. Mot bakgrunden av Sveriges synnerligen låga utsläppsnivåer och förväntad recession måste Lena Eks budskap betraktas som synnerligen märkligt.

Det nästa värsta är argumentet "Vi måste åka mindre bil för att klara miljömålen"! En fullständigt ologisk retorik. Man måste givetvis komma med någon form av argument för en sak. Man kan inte motivera med att det finns ett mål satt. Resonerar man på detta ologiska vis kan man ju hitta på vad som helst och motivera med att "Det har jag sagt tidigare".

Om Sverige minskar eller fördubblar sina koldioxid är inte ens mätbart på den internationella arenan! Däremot kan politikers klåfingrighet åstadkomma stor ekonomisk skada för landet.

De som behöver minska sina utsläpp är de länder på den övre halvan av nedastående tabell, vilken redovisas per person och således är direkt jämförbar mellan alla länder.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar