lördag, januari 28, 2012

Hänt på bygda!


Det socialdemokratiska styret i Göteborg kantas av skandaler!

Arvtagerskan till arvet från Göran Johanssons(S) Göteborgs starke man under många år, kantas nu av politiska skandaler med jämna mellanrum. Allt från avslöjanden i Uppdrag granskning om fiffel och mutor i byggsektorn och i det kommunala elenergibolaget till den pågående skandalen kring studentbostäder vid Chalmers. Göteborgsposten har nu uppdagat, att den stiftelse som sköter bostäder åt studentkåren vid Chalmers har sysslat med att dela ut lägenheter till släkt och vänner och helt andra personer som enligt statuterna inte har någon rätt till dessa bostäder.

Högst ansvariga för dessa skandaler är Anneli Hulthén(S) kommunstyrelsens ordförande. För den senaste skandalen är det hennes medsyster styrelseordförande Klara Martinsson (S) som har det direkta ansvaret. Martinsson har dessutom helt lagt locket på och vill inte kommentera några detaljer kring lägenhetsfusk och misstänkta oegentligheter.

Skandalerna fortsätter således med Anneli Hulthén och det socialdemokratiska styret i skuggan av Juholtaffärerna. Man kan med detta säga att socialdemokratin knappast är någon garanti för att det inte förekommer fiffel och korruption i kommunala organisationer. Partiet har uppenbarligen ej heller tagit Anneli Hulthén i örat!

I Göteborg har vi större delen av vår släkt samt ingått äktenskap i Lundby g:a kyrka 1967 inte långt från BK Häckens hemmaarena. Vi följer således även händelseutvecklingen i denna stad med intresse. Vi kan bara hoppas att di goa Göteborgarna sparkar ut dessa politiker med orent samvete vid nästa val. Göteborg förtjänar ett bättre styre.


Det socialdemokratiska styret i Malmö kantas av laglöshet och skottlossning

I natt var det dags igen med kraftig skottlossning och nya personer skjutna. Det är väl knappast någon underdrift att utnämna Malmö till Europas värsta gangsterstad, som många gör på nätet. Uppenbarligen har  myndigheter och polis nu tappat kontroll över händelseutvecklingen med en omfattande kriminell verksamhet av olika ligor med invandrarbakgrund, som håller Malmö i ett järngrepp.

Hittills har kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu inte kunnat komma upp med något förslag på hur denna situation skall lösas. Inte heller länspolischefen i Skåne Eva Årestad Radner har med sina styrkor kunnat få lugn i stadskärna och i invandrarghettot Rosengård. I det senare området vågar sig nu inte ens ambulans- och brandpersonal in utan polisskydd. Samma utveckling som Rosengård har även det gamla fina Hisingen, som vi skrev om längre upp i spalten, drabbats av. Där det finns hus som fastighetsskötarna inte vågar besöka utan poliseskort. Man kan ju undra över vad Reepalu tycker om epitetet gangsterstad?

Och synnerligen kan man undra över vad den gamle Per Albin Hansson skulle tycka om detta Folkhem!


Det socialdemokratiska styret i Gnesta kantas däremot av Stadens lugn och landets puls!

En devis som vi skapade vid ett strategimöte på Solbacka för ett par år sedan. Syftet med devisen är att peka på att det är tryggt och säkert att bo i Gnesta tätorter. Men att det för den skull även är drag ute på landsbygden med den fantastiska antur, som allt fler upptäcker inte minst rikets kändisar. Ja det finns även amerikanska dito.

Johan Rocklind(S) 26 år är ju nu kommunstyrelsens ordförande och det tar givetvis tid att komma igång med den erfarenhet av att styra en kommun, som man kan ha vid denna ålder. Det händer annars inte särskilt mycket i politiken och en lätt känsla man får är att om Johan fick bestämma mycket mer själv så skulle det bli både snabbare och bättre. Men vi är givetvis glada att kommunen är trygg och säker, har bra skolor och ändå ligger så pass nära till den stora arbetsmarknaden Stockholm. Från Gnesta-området kan man åka med regionaltåg via Läggesta till Stockholm eller Örebro. Från Gnesta kan man ävenledes åka med regionaltåg till Stockholm och Hallsberg. Och från den senare orten har man pendeltåg till Stockholm via Södertälje.

Däremot är det lite dystrare med viss busstrafik. Särskilt mellan Mariefred/Läggesta och Gnesta. Mariefred/Strängnäs, Gnesta och Trosa är ju de mest expanderande orterna i Sörmland. Det vore bra att knyta ihop dessa orter på ett bättre vis.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar