måndag, januari 09, 2012

Den övergivne pojken i Uppsala

Den övergivne innebandyspelande pojken, som lämnades ensam i Uppsala av sin ilskne pappa upprör samfundet. En ganska nyttig debatt kring barns villkor i idrotten visavi sina vårdnadshavare har brutit ut och kanske gör det lättare för något barn, som kan ha väl ambitiösa föräldrar. Att man som åskådare lever sig in i en match är naturligt men en förälders viktigaste uppgift är ju att stimulera inte att förnedra.

Nu har ärendet polisanmälts och utreds av åklagare. Polisen förväntar sig uppenbarligen att sagde pappa skall anmäla sig själv. Något som vi håller för ganska otroligt. Vem vill stå med nerdragna brallor inför hela svenska folket och framstå, som en familjebuse. Kanske lika bra att använda de polisiära resurserna till mer nyttiga saker.

Däremot borde ledarna i den aktuella klubben få en skrapa. Det borde vara i deras intresse att pojken fick skjuts hem från Uppsala till en norrort. Det är det minsta man kan begära. Så det vore naturligt att svenska idrottsförbundet agerar i frågan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar