fredag, december 02, 2011

SVT och Fridolin förnedrar Carl Bildt

I kvällens sändingar från Sveriges Television hängs Carl Bildt(M) ut som ett stöd för den grymma regimen i Syrien. Frågan skulle vara att EU ville ha ett fullständigt stopp för all elekronik till Syrien medan Sverige ansåg att det borde räcka med utrustningar som kan utnyttjas av regimen för att övervaka invånarna.

Ett totalstopp av normal kommunikation skulle ju även drabba den nya oppositionen. För den som är det minsta insatt i Internet och kommunikationsteknik låter detta förnuftigt. Det något pro-socialistiska Sveriges Televisions journalister har uppenbara svårigheter att förstå. SVT:s medarbetare behöver mer teknisk utbildning liksom den mycket ambitiöse Fridolin(MP), som ändå försökte ge debatten en viss hyfsning.

Bland EU:s delegater handlar det ofta om okunskap och att vinna kortsiktiga poänger på hemmaplan. Det epitet man måste ge Carl Bildt även om man inte har samma politiska åsikt är att han är kunnig och vet vad han sysslar med. Kanske en del inte orkar med det!

Den första gång jag besökte Syrien, i motsats till de flesta som har synpunkter men aldrig varit där, var på 60-talet. Redan då en förfärlig diktatur! Inget har på något vis blivit bättre och grymheterna fortsätter. Det vore mycket bättre att SVT ägnade sig åt detta än att försöka dra ner brallorna på ett förödmjukande sätt på Sveriges utrikesminister.

Behandlingen av utrikesministern utgör ett journalistiskt lågvattenmärke i likhet med de allestädes varande påhoppen på Håkan Juholt(S). Även politiker är människor och måste ha rätten att förklara olika ställningstaganden utan ackomjemang av hysteriska övertoner från media!

Miljöpartiets bristande tekniska insikt i ämnet är att beklaga!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar