lördag, december 03, 2011

Lördag morgon

Fortsatt datorstrul
Kollar man Nacka kommuns hemsida, så har de fortfarande strul med många IT-funktioner efter datorhaveriet hos IT-bolaget Tieto förr veckan.

Det mest typiska för myndighetssverige är att Transportstyrelsen utfärdat körförbud på ett icke känt antal fordon, som faktiskt är besiktigade av Bilbesiktningen. Bevisbördan ligger som vanligt på den enskilde trafikanten och inte på körförbudsmeddelaren Transportstyrelsen. Trafikanter uppmanas nu att medföra besiktningsprotokollet. Jag missade precis denna begivenhet med tre dagar. Men uppenbarligen kvarstår datastrulet hos Bilbesiktningen även om det nu går att boka tid.

Elitens hemliga kopplingar till riskkapitalet
En intressant artikel i dagens Svenska Dagblad om den svenska direktörsmaffians kopplingar till riskkapitalbolag, signerad Patricia Hedelius. Flera kända elitmän har kopplingar både till SEB, Handelsbanken och till olika riskkapitalbolag.


Fortsatt ras för Juholt
Enligt SN så fortsätter "raset" för Håkan Juholt(S). Man börjar nog lite till mans undra över hur långt han kan rasa i alla undersökningar. För min del tycks förtroendet ligga ganska stabilt runt 25% trots alla rubriker. Efter den sk lägenhetsaffären har han väl inte begått några andra felaktigheter, som renderar honom alla dessa rubriker. Ett fel som Juholt uppenbarligen gör är att enbart kritisera regeringen. Det vore mer trovärdigt att komma med egna kompletta förslag på ett annan regeringsalternativ. Det tror jag (S) måste jobba med. Men lite trist tycker jag alla påhoppen börjar bli!

Problem för dyr Gripen-konkurrent
Idag skriver Eskilstuna-kuriren, att stridsflygplanet F-35 - det plan som Norge valde istället för Gripen - har uppdagat problem med bland annat sprickbildning. Nu måste produktionstakten bromsas enligt USA:s försvarshögkvarter Pentagon. Planet tillverkas av Lockheed Martin i samarbete med flera länder.

Vad kungen sagt och inte sagt
Oavsett vad man tycker om kungahuset. Så är det synd om kungen. Numera kan vilka påståenden, som helst bli sanning i boulevardbladet Aftonbladet liksom aspiranten Sveriges Television. Om nu ett samtal spelas in och återges av -inte kungen - utan två helt andra personer. Hur trovärdig blir då denna journalistiska bragd? Om man nu vill avskaffa monarkin så får man väl framföra detta på vanligt hyggligt vis. Kungen är ju faktiskt medborgare i Sverige och har samma rätt, som alla andra att slippa bli förföljd.

När pengarna aldrig räcker till
Uppmärksammar Dagens Nyheter i fredagens tidning. Det är bra att tidningen belyser fattigdomsfrågan. Men det man missat under alla år är de verkligen fattiga; barnfamiljer med ensamstående försörjare. För övrigt motsvarar socialbidraget för två personer en bruttoinkomst av ca 18.000 kr/månad. Har man barn så stiger detta raskt. Inget stort belopp men nog betydligt mer än vad många studerande har att leva på varje månad.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar