torsdag, december 08, 2011

COP17 inget mått på värmepump




Man skulle ju kunna tro att COP17 var prestandan hos en ny fantastisk värmepump. Men ack nej så utan den 17:e klimatkonferensen i världen i Durban, Sydafrika.

Det är väldigt tyst och få rubriker kring detta möte, som uppenbarligen återigen havererat rejält. De två stora hindren har nu ganska tydligt identifierats som USA och KINA. Det skall bli intressant att se hur världssamfundet kommer att hantera detta!

Inom EU har man ju beslutat att minska utsläppen med 20% till 2025. Något som är ganska märkligt. Bättre hade varit att tillåta en viss utsläppsrätt per person låt säga 2 miljoner ton koldioxid per person. Då kunde även de fattiga länderna kunna öka sina utsläpp utan att den totala mängden ökade.

Hela klimatfrågan om utsläpp och inte bara koldioxid utan andra mer giftiga gaser håller uppenbarligen på att haverera totalt till förfång för våra barn och barnbarn! Snart har vi väl oxo ett kärnvapenkrig på gång i området Israel-Iran-Afghanistan-Pakistan. Verkligen ljusa framtidsutsikter.

Både Israel och Pakistan lär idag vara goda för totalt 100 atombomber vardera och Iran är på gång. Nästa steg är väl att Saudi-Arabien skaffar sig egna! Landet Pakistan är ju på gränsen till kollaps och man undrar lätt om de kan hålla ordning på alla sina strategiska vapen? Darra månde Indien och övriga världen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar