måndag, december 05, 2011

Ännu ingenting om Liljedalshemmet

I morgon måndag 5/12 är det sammanträde för Gnesta kommunfullmäktige kl 1400. En ganska tunn lista, som man eventuellt skulle kunna ställa in och spara på skattebetalarnas pengar.

Det som är ytterst märkligt är att det finns inget ärende kring Liljedalshemmet anmält. Ej heller har ledamöterna fått någon utredning eller beslutsunderlag sig tillsända.

Antingen avser man inte att besluta i ärendet eller så avser man att duka ärendet i mångmiljonklassen inför sittande kommunstyrelse. Det första valet skulle vara lika märkligt som det andra, som om det blir så, uppvisar en total förakt för politisk demokrati. I en liten kommun, som Gnesta dukar man inte ärenden i 50 miljoner-klassen. Hade det varit i Stocholms kommun hade beloppet varit 4 miljarder och säkert föremål för en ordentlig beredning och beslutsprocess.

Politiken i Gnesta börjar nu snabbt närma sig lågstadiet om inte förskolan. Eller än tydligare uttryckt: "En dag på dagis"! Det är märkligt hur många sega långbänkar, som nu slammas upp av den regerande (S)+(MP)+(V) till förfång för Gnesta kommuns skattebetalare och den omsorg man måste ha om invånarna. Liljedalshemfrågan har ju nu stått still i nio månader och kontraktet löper ut den sista december.

Visserligen vann man valet enbart med en ynka röst. Men för den skull behöver man ju inte darra på manschetten och dra allt i intern långbänk samt hålla den politiska oppositionen ovetande. Kan inte påminna mig att (S) någonsin tidigare agerat på detta vis varken i Gnesta eller på Nyköpingstiden!

Sveriges Television meddelar på måndagmorgonen att förutom minskningen av antalet platser med 16% och ökning av antalet pensionärer så har nu hemtjänsterna minskat sina insatser för de äldre med 1,5 timma per vecka.

Dvs det som tidigare framförts från socialtjänsten att de minskade antalet platserna skulle kompenseras med en bra hemtjänst uppenbarligen är osanna! Vad som gäller i Gnesta vet vi faktiskt inte! Men med de tidigare framförda förslagen på 25% minskning av antalet vårdplatser, så börjar vi bli rejält oroliga!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar