lördag, november 26, 2011

Vårdcentralen i Gnesta till salu?


Enligt obekräftade rykten på nätet avser det sörmländska Landstinget, att sälja Vårdcentralen i Gnesta till hugade spekulanter. Det gäller således lokalerna inte verksamheten.

Man kan ju undra över vem som vill köpa? Kommer man även att sälja ut driften?


LM Ericson, det stora svenska flaggskeppet, var på dekis för ett 15-tal år sedan. Då sålde man i princip ut alla sina lokaler i Stockholm till olika förvaltningsbolag för att akut få in pengar till den löpande verksamheten. Det slutade med att bolaget efter några år förlorade lika mycket pengar på dyra hyreskontrakt. Det var en mycket kortsiktig lösning (i ett desperat läge)som så småningom blev ganska dyrbar.

Man kan förstå att Landstinget behöver ha in pengar för att klara "den allt sjukare" befolkningen. Men är det förnuftigt på lång sikt? Vilken större fastighetsförvaltare vill köpa Vårdcentralen? Den enda med resurser är numera Gnesta Förvaltnings AB, vars likviditet är så pass låg, att det knappast är aktuellt! I första hand kommer detta bolaget att ev köpa nuvarande Liljedalshemmet.

Om man istället säljer både verksamhet och lokaler finns det säkert de som vill köpa. Men det kan ju bli en dyrbar affär för Landstinget om detta företag ökar de vårdande ambitionerna.

Fortfarande gäller således kartan innan terrängen är utforskad!Vi avvaktar mer information!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar