tisdag, april 12, 2011

Politikerna som tidigare styrde Gnesta

I dagens SN skriver Sara Sjöström om Politikerna som tidigare styrde Gnesta hade en vision om 12 000 invånare i kommunen 2020. – Det skulle innebära 75–100 nya bostäder varje år och det är ett högt mål, säger Christer Andén, samhällsbyggnadschef.

Det kanske kommer som en överraskning för redaktören men i stort är det samma personer som sitter i kommunstyrelsen och styr i Gnesta kommun, som tidigare.

Till yttermera visso gäller även samma mål för kommunen även fortsättningsvis. Det bestämde vi på kommunstyrelsen igår. Samtidigt har den avgående alliansen i god samverkan med den tidigare oppositionen sett till att det finns byggbar mark i hela kommunen. Men att bygga ingår dock inte i kommunen primära uppgift!

Felciterad?
I samma artikel påstås kommunalrådet ha sagt att, – Vi vill inte att byggandet ska påverka det som kännetecknar Gnesta; människor, kultur och natur. De värdena är överordnade.

Igår talades det mycket i kommunstyrelsen om hur vi skall bli fler invånare, samtidigt bjuder kommunalrådet in med armbågen! Vad skall man tro?

Addendum: Även SN:s politiske redaktör Olof Jonmyren kommenterar detta den 13/4.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar