torsdag, april 28, 2011

I Gnesta vill den socialistiska majoriteten ha bort valfriheten



I kommunen jobbar vi nu med nya övergripande mål för kommunens verksamheter. Nu finns det även en ny socialistisk majoritet bestående av (S), (V) och (MP), som givetvis bestämmer var skåpet skall stå.

Allt som andas valfrihet tas nu bort med något smärre undantag. Ordet valfrihet som stammar från Frankrikes 1700-tal och inte minst den franska revolutionen får inte finnas. I Stockholm skulle inget av ovanstående partier ens andas om att våga förbjuda valfrihet, då återfår man aldrig makten i Stockholms stadshus.

I Gnesta går det dock helt utmärkt. Gnestaborna bryr sig kanske inte så mycket över, vilka tjänster man kan få och hur mycket de kostar.

Valfrihet är ju det som utmärker skillnaden mellan en demokratisk stat och en kommunistisk diktatur (gäller för övrigt alla typer av diktaturer). Man kan ju undra över vad för slags Gnesta, som den nya socialistiska majoriteten i kommunen vill ha.

Kanske en socialistisk mönsterkommun, som vrider kommunens utveckling tillbaka till 50-talets gammelsocialistiska drömmar? Det känns i alla fall inte särskilt modernt!

Charles-Louis de Secondat Montesquieu jämte andra stora tänkare måtte rotera i sina gravar!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar