torsdag, april 28, 2011

"Jag är väldigt överraskad över domen"

Tyckte kommunchefen Nils-Erik Selin om kammarrättens utslag angående upphandling av drift av vatten och avlopp i kommunen. Jag själv instämmer -se blogg nedan.

Ärendet beskrivs inte korrekt i Sörmlands Nyheter, som en insatt förstår. En kammarrätt dom föregås ju alltid av en dom i Förvaltningsdomstol. Och i detta fallet gav Förvaltningsdomstolen kommunen rätt. Läs min tidigare blogg om du vill veta mer hur två domstolar kan komma till olika resultat. Men i princip handlar det om två helt olika vis att titta på LOU, Lagen om offentlig upphandling. Förvaltningsdomstolen tittar på den svenska lagstiftningen. Medan Kammarrätten mer sneglar på EU:s lagar. Här uppstår en konflikt.

Men Kammarrättens agerande innebär att kommunen nu förlorat ca 200.000 kr i onödan och att framtiden för Gnesta-bornas vattenförsörjning försämrats avsevärt.

Nu uppstår således fråga hur man skall hantera VA-frågan i Gnesta - för den är akut vid det här laget! Och bollen ligger hos den socialistiska majoriteten i kommunen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar