fredag, augusti 27, 2010

Tredje vägen

Sverige polariseras alltmer till skalans ändpunkter. Inte minst hjälper SVT och annan media till med detta! Människa ställs mot människa i detta höger-vänster perspektiv. På vänstersidan finns extremer, som AFA eller kommunister och till höger ND, Nationaldemokraterna.

Det finns givetvis ett alternativ till detta i form av liberalismen. Liberala partier i Sverige är Folkpartiet och Centerpartiet. De enda svenska partier som tillhör EU:s liberaler. PP valde ju ett annat alternativ.

Ett exempel på land, som förötts av extrem höger eller vänster-politik är Grekland, som misskötts å det gruvliga oavsett höger eller vänsterstyre.

Man kan ju lätt undra över varför inte fler röstar för ett liberalt upplyst samhälle. Där vitterhet, tro på individens förmånga och kreativ teknisk utveckling är höjdpunkter.

De stora länder som i många år haft liberala ministärer är Kanada och Japan. Den sociala situationen i t ex Kanada och USA är därför högst olika. Japan har sedan andra världskriget varit den nation som i alla avseende lyckats försörja nationen genom stora exportinkomster inom bil- och elektronikindustri!

Ja varför måste man vara så polariserad. Varför måste det utbryta ett mindre världskrig varje gång en viktig fotbollsmatch spelas i Premier League? Varför inte välja tredje vägen och rösta liberalt! Är du liberal till sinnet skall du givetvis rösta liberalt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar