måndag, juli 19, 2010

Yttersta vänsterns makt om offentliga institutioner

Behandlas i en lysande retroperspektiv av Svante Nycander i två inlägg i Dagens Nyheter. Med vänstern avses i denna mening kommunister/marxister.

Efter 1968, som ju var en marxistisk sista försök att ta över samhällsutvecklingen, försvann dess försvarare till olika poster inom universitet, högskola och Sveriges Television. Där finns de kvar än idag och det klasklara kommunistintresset hos Sveriges Television m fl kommer nu i bjär dager genom Nycander!


Ett belysande exempel på förtigande är Sveriges Televisions behandling av den sk "Fogelstadsgruppen". Troligen Sveriges första egentliga kvinnliga nätverk, som dock hade en socialliberal inriktning. En gång har SVT orkat sända detta program, som rejält rör om i föreställningen att socialismen skulle vara någon föregångare på detta område.!

Det som är mest äckligt i denna utveckling är att marxistiska grupper typ Grupp 8 m fl således försöker radera ut liberalismens kamp för kvinnor. Man försöker i god Stalin-anda radera ut sådant som inte passar deras världsuppfattning.

Det är ganska märkligt att det år 2010 finns mer av marxisten Sven-Eric Liedman i kursplanerna för svenska universitet än för den progressive liberalen och föredömet Herbert Tingsten.

Andan av denna marxism frodas vid svenska instituitoner och Sveriges Television. Må en utrotning komma till stånd av alla arvingar av historiens politiska extremister vare sig de bär Josef Stalins eller Adolf Hitlers arv!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar