torsdag, juni 10, 2010

Annika Östberg sommarpratar

Den före detta livstidsdömda svenskan i Kalifornien Annika Östberg, skall bli sommarpratare. Detta har närt en omfattande diskussion och många och långa kommentare på bloggar och tidningarnas diskussionforum.

Själv tycker vi att det är en bra idé. Det måste givetvis finnas en oerhört intressant historia att berätta efter 28 år i västvärldens hårdaste fängelser.

I DN:s kommentarsspalt skrev jag tidigare idag med anledning av de många kritiska kommentarerna : "Man riktig känner humanismen och människovärmen strömma emot oss i många inlägg här! Att behandla en person som suttit 28 i fängelse för ett brott, som hon inte själv begått på detta vis, känns märkligt. I Sverige hade hon säkert inte ens åtalats. Det måste finnas en oerhört intressant historia att berätta efter 28 år i världens hårdaste fängelser. Lycka till Annika!

Att det finns människor med denna inhumanism, som orkar lägga ner tid på att marginalisera enskilda människor, är otroligt! Vore det inte bättre att ta ställning i mer relevanta problem? T ex att Sverige håller på att bli ett nytt skarpskjutande Vilda Västern! Malmö, Göteborg, Rinkaby, Botkyrka och Södertälje våra nya Tombstones.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar