fredag, maj 28, 2010

Valet 2010 - Alliansen har tagit täten!

Med två procents övervikt har nu Sveriges Allianspartier tagit ledning över en rödgrön konstellation. Det är för första gången på 4 år. Det mest märkliga är moderaternas ökning. Det påstås att väljare från (S) går över till (M). Man kan ju verkligen fundera över hur en del tänker. Eller kanske inte!Ja vi får väl se hur det går till nästa mätning.

En orsak till de röd grönas tillbakagång skulle enligt expertisen bero på att de nu börjat att få bekänna färg. Inte minst den underliga folkomröstningen om Förbifart Stockholm, bensinpriserna och fastighetsskatt.

Kvar står också det faktum att många socialdemokrater är skeptiska till (MP) och många mittenväljare till (V). Den som röstar på (S) får (V) och (MP) på köpet.

(S) har ju försökt att profilera sig som ett mittenparti men har nu dragits långt vänsterut av vänsterpartiets krav!

Ja att gå till val på att höja skatter är kanske inte det mest smarta draget. Har riket dessutom goda finanser i förhållande till omvärlden blir det oxo svårare. Sedan kanske de tre rödgröna har svårt att få ihop en hållbar gemenskap. (V) är ju utdelningspartiet av inbetalda skatter medan (MP) är mer hovsamma. Inom (S) råder akut brist på kompetenta politiker.


En annan orsak skulle vara att soffliggarna hos de borgerliga börjat vakna och insett fara å färde dvs att man kommer att drabbas av skattehöjningar vid ett regimskifte. Nja möjligen.

De olika mätningarna fortsätter i god stil. En sak, som jag tycker är underligt är att ingen i vår familj någonsin trots 4-5 telefoner blivit uppringd av något av dessa Gallup-företag. Ibland undrar man om det inte är tärning, som gäller?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar