tisdag, maj 04, 2010

Mera arbete

På måndagsmorgonen var det purrning kl 0500. Lite ovant men mellan 0600 och 0800 skulle vi i Gnesta-alliansen dela ut information om vad vi genomfört de senaste fyra åren. Vi har framställt ett manifest, som blivit ganska omfattande. Det har oxo hänt mycket. Därtill har givetvis även oppositionen bidragit.

På den oerhört vackert belägna stationen vid Frösjön mötte man både pigga, alerta och trötta människor. De flesta intresserade av vad vi hade att komma med. En och annan var av politiska skäl inte intresserade av vad som hänt i Gnesta. Ibland tror nog en del icke insatta att kommunalpolitik handlar om att ge varandra på tafsen så mycket det går. När det istället handlar om att gemensamt skapa ett bra samhälle för alla invånare och att vi i de flesta beslut är överens eller kan jämka så att allas intressen tillgodoses.

På eftermiddagen var det sedan kommunstyrelse utan några särskilda uppfattningsdiskrepanser.

Läser lite på kommunens valbloggar i SN och konstaterar nog att Miljöpartiet blogg är den mest kreativa och intressanta för tillfället. Men det kanske är lite tidigt än med att spurta för de andra partierna.

Idag tisdag blev det så ytterligare manifestutdelningar, en god bakelse på fiket och fortsatt budgetmangling med allians-partierna. Mötet avslutades dock i god stämning.

På kvällen blev det rökläggning i huset då den 16 år gamla och stora 32 tummaren av fabrikatet Grundig, behagade att sluta att fungera. Luktade brända transformatorlindningar. Så nu blir det nog att ge sig ut och försöka hitta någon ny apparat med helst 3 Scart-ingångar. De flesta TV-apparater numera är tunna och har något som heter HDMI-standard, vilket samtliga våra tillsatsapparater ställer sig högst tvekande till.

Morgondagen skall annars ägnas åt premiär för sommarguidning vid Skottvångs gruva. Så nu får man läsa på: Hur djup var nu gruvan och var det Fe3O4, som malmen bestod av? Dvs magnetit? Förresten så uppträder Tommy Nilsson där på lördag kl 2000.

I morgon blir det hyfsat väder men till lördag då familjen tänkte fira hustrun med utegrillning blir det bara 5 grader (plus). Förr var det betydligt varmare. Och vad jag kan komma ihåg har det t.o.m. varit mer än 20 grader vid flera tillfällen. Man väntar fortfarande på den globala uppvärmningen av riket!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar