måndag, maj 03, 2010

En jobbig helg!

Helgen blev jobbig. Sörmlands väntade med att skicka ut sitt lördagskryss till måndagen. Mera smart var DN, som la ut sitt fredagskryss i torsdagens edition. SN:s kryss gillar jag. Man märker att konstruktören är ingenjör, naturmänniska och inte gärna vill ha vindkraftsverk överallt.

Som lök på laxen kom sedan de rödgrönas med ytterligar föreslagna skattehöjningar, som kommer att missgynna dem, som vill plugga på universitet och högskolor och har stora studieskulder. Man frångår då den stora skatteöverenskommerlsen från början av 90-talet och inför åter stor progressivitet i skatteskalorna. Väldigt kreativt minsann! "Back to the nature"! Månde Jean-Jacques Rousseau jubla!

SR hade en intressant lördagsintervju med Pehr G Gyllenhammar fd Volvchef och liberal. Han sysslar numera mest med utbyggnad av svensk vindkraft för ett engelsk bolag. På fråga om var han röstade idag så blev svaret inte på ett alltför socialistisk socialdemokrati och ej heller på en för konservativ höger.

Läste lite i SN:s nätbilaga om 1 maj-firande i Gnesta. Lokalreportern tror att alliansen går och lyssnar på detta spektakel! Men så är det alltså inte. Däremot tycker jag personligen att det är intressant att lyssna till Lars Ohly's sommartal i Gnesta.

En av de socialdemokratiska kandidaterna till fullmäktige i Gnesta M.G. utnämner statsministern till en "Förklädd djävul". Denne person, som jag aldrig sett röken av på något politisk möte sedan Gnesta blev egen kommun 1992, tror uppenbarligen att alla beslut i Gnesta tas med reservationer från oppositionen. Men så är det knappast. Vi misstänker starkt att denne M.G. kanske själv är en "Ulv i fårakläder" och vi rekommenderar honom starkt att besöka t ex kommunfullmäktige.

Däremot var premiären för Johan Rocklind(S) något diffus. "Jag vill att barnen skall slippa lära sig ord som lågkonjunktur i tre-fyra års åldern". Det är ganska dunkelt. Det är väl bara att låta bli. Man skall inte syssla med politisk indoktrinering av barn. Men det vet väl herr Rocklind. När det gäller byggande av barnstugor i kommunen har ju hans (S) satt sig på tvären inte minst i Björnlunda eller senast på Dansut. Så uttalandet är svårtolkat. Ett av tågets devis "Hela kommunen skall leva" är intressant. Mig veterligt har (S) aldrig motionerat om något utanför centralorten. Dvs är det värt besväret skall det finnas inom 1 km radie från Torggatan i Gnesta.

Socialdemokraterna har ju lovat att höja skatten i Gnesta kommun. Det skall bli intressant då att se hur ett ev framtida samarbete med t ex MP lokalt går att genomföra!

Men som sagt det jobbiga men samtidigt trevliga var nog att nu snabbt få städa bort vintern från husknutarna och förbereda diverse nya små odlingsprojekt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar