onsdag, april 28, 2010

Problem på Freja-skolans högstadium

Freja-skolan i centrala Gnesta har detta år fått stora problem med skolungdomar, som driver omkring och inte går på sina lektioner. Dessutom konstateras ett nytt fenomen med ett ett omfattande hasch-bruk.

Enligt min mening bör de elever, som inte sköter sin skolgång och förstör för de elever, som vill lära sig något för framtiden och konkurrerar om olika utbildningsplatser, avskiljas omgående från skolan.

Det innebär givetvis inte någon stigmatisering eller att några elever skall släppas vind för våg. För flera år sedan fanns skoldagis för dem med extra mycket rödmyror i brallorna. Det var en utmärkt form att ta hand om elever, vars största problem var socialt umgänge och där skolundervisning fick komma i andra hand.

Nu sitter man i en sitiuation där en ungdomsmobb i princip regerar skolan! Enligt min mening fullständigt oacceptabelt för alla inblandade. Det måste således göras en snabb social insats mot dem, som har spårat snett. Hur skall det annars gå och för all framtid stå att de inte genomfört grundskolan? Då kommer man inte ens in på någon kanske önskad yrkesutbildning.

Missbruk av droger i redan så unga år påverkar givetvis deras framtid mycket negativt. Det gäller att bryta trender med all kraft. Man får således inte svika ungdomar genom att enbart se på och vara åskådare till missbruk och oordnad skolgång.

Sätt in personal som har förmåga "att ta" ungdomarna på deras nivå nu innan det är för sent! Vilka referenser till ett normalt liv skapas med denna oreda? I arbetslivet går det inte an med dessa överdrifter!

Sedan kan man alltid undra vad andra yngre elever får för framtida samhällsreferenser att åse detta missbruk?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar