tisdag, april 20, 2010

Okunnigt om Liljedahlshemmet

I dagens SN kan vi läsa att Gert Nilsson(S), efter bästa förmåga försöker blanda ihop ett eventuellt köp av Gnesta centrum med ombyggnation av Liljedahlshemmet. Hans kollega på vänsterkanten M Schirén(V) spär på och uppvisar grundläggande okunskaper om planerad ombyggnad av Liljedahlshemmet.

I socialnämnden i Gnesta kommun har vi i åratal velat bygga om Liljedahlshemmet för att göra det bättre för både brukare och anställda. Vi har fört en tröstlös dialog med Landstinget under flera år och till slut var vi överens för ett drygt år sedan. Ett preliminärt pris för övertagande och en tidplan fanns. För någon månad sedan begärde Landstinget plötsligt att den gamla överenskommelsen inte skulle gälla längre. Och därvid är det idag. Tyvärr bidrar mina medbröder i landstinget till denna förvirring, utöver (S) och (MP) dito.

Att ett eventuellt köp av Gnesta centrum på något vis skulle drabba Liljedahlshemmet låter märkligt! Däremot kan man givetvis diskutera nödvändigheten av en så omfattande satsning på Gnesta centrum. Det kanske finns andra satsningar, som behövs i kommunen.

För övrigt ingår upprustning av Gnesta centrum i kommunens huvudmål, som godkänts av samtliga partier i kommunfullmäktige.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar